Nieuws-archief
Nov 22, 2011

L-A's meest onbekende wagen duikt weer op!
Een bijdrage van Laer-Akkermolen uit 1963, waarvan iedereen dacht: "Daar zijn geen foto's meer van..." is toch nog aan de vergetelheid ontrukt.

Nu ook in kleur!Het is de roemruchte wagen "Boeddha" naar een ontwerp van Herman Lombarts.
Deze wagen heeft slechts gedeeltelijk en zwaar gehavend aan de optocht van 1963 kunnen deelnemen.
Al bij het vertrek van de optocht begaf de vooras het onder het enorme gewicht van de Gipsen Boeddha, die in de weken voorafgaand aan het corso aan een ernstige vorm van obesitas leek te lijden en onder de handen van Rick Snijders (in de kost bij "de Mor") steeds verder uitdijde... 


Zoals op de foto is te zien, heeft de wagen met behulp van een trekker aan de optocht deelgenomen tot aan Café de Wissel. Halverwege de Molenstraat  heeft de begeleider Jan van Gils (op deze foto te zien als streng veldheer op de dissel) besloten de, voor deze speciale gelegenheid gekortwiekte, figuranten van de wagen af te halen en de stuurman die nog onder de wagen zat, ook te bevrijden van de verstikkende benzinedampen en deze, nog nauwelijks levend, onder de wagen uit te halen.Na afloop van de optocht besloot de jury dat de bijdrage van Laer-Akkermolen goed was voor een plaats tussen nr. 13 en 24. Door middel van loting werd de definitieve plaats bepaald en het toemalige bestuurslid Theo Laseroms viste er vervolgens de 13e prijs uit. De enige meevaller op deze gedenkwaardige dag in 1963...Deze foto is weer opgedoken dankzij speurwerk van Jack Roelands en de geweldige medewerking van Jan en Marja van Hassel.
Namens Laer-Akkermolen onze hartelijke dank hiervoor !

Agenda


Sponsors: