Nieuws-archief
Jun 10, 2008

Aardbeienfeesten: het was weer gezellig!
Bier, mooi weer én de aftrap voor het corso; leut verzekerd!
Zo bleek ook dit jaar. Het van Gogh Centrum liep afgelopen zaterdag weer mutje vol tijdens de bekendmaking van de optochtvolgorde van het komende corso...


Klik op de afbeelding voor een vergroting

Het was dit jaar aan buurtschap Rijsbergen om de volgorde bekend te maken. Uit de mond van Kees Jochems, directeur van De Weeghryse in Rijsbergen, kregen we te horen dat Blikvangers dit jaar op startplaats 11 rijd in de optocht. Dat betekent dat we niet te vroeg hoeven te vertrekken en niet al te laat terug zijn op ’t veilingterrein.

Na de bekendmaking hebben veel bezoekers onder het genot van een pilske nog een rondje langs de corsomaquettes gemaakt om alvast een beeld te krijgen van wat ons te wachten staat op de 1e zondag van september. Ook was onze maquette vertegenwoordigt tijdens deze tempexshow. Op enkele verfstreken na ook bijna helemaal af! Een oplettende kijker vroeg zich af waarom de lampjes niet op de maquette te zien waren. Dit omdat de ontwerpers er toch voor hebben gekozen om geen gebruik te maken van geluid en licht, omdat dit meer vragen op zou roepen, waardoor het beeld troebel zou kunnen worden.
Dus Laer-Akkermolen glijdt dit jaar geruisloos door de Zundertse straten!

Hehe eindelijk…de aftrap is gegeven, de lasapparaten zijn uit ’t vet gehaald en de ouwe kleren zijn weer uit de kast.

Kortom het bouwen kan beginnen!!Agenda


Sponsors: