Nieuws-archief
Aug 25, 2009

Buurtgenoot Jan van Gils overleden
Met verslagenheid hebben wij maandag 24 augustus kennis genomen van het overlijden van onze trouwe en actieve buurtgenoot Jan van Gils.

Ruim 60 jaar was Jan actief betrokken bij het Bloemencorso, eerst als bouwer en ook stuurman bij Buurtschap Stuivezand, later, vanaf 1961 als actief bouwer en buurtlid van Laer-Akkermolen.
Al het volgende jaar in 1962 werd Jan bestuurslid en heeft dit ruim 18 jaar gedaan. Ook is Jan een 15-tal jaren afgevaardigde geweest voor Laer-Akkermolen in het toenmalige Oranjecomité.

Jan was vanaf het begin een actief bouwer en was een van de kartrekkers bij de bouw van de wagens in de 60-er en vooral 70-er jaren. In deze periode was Laer-Akkermolen vrijwel continu aanwezig in de top 5 van het Bloemencorso. De laatste tientallen jaren was Jan een actief lid van onze veldploeg. Tijdens het planten, hakken, plukken en rooien van de dahlia's liet Jan vrijwel nooit verstek gaan.

Jan dacht en droomde over het corso! Zijn leven werd gekleurd door de dahlia. In het voorjaar sloeg het noodlot toe, Jan werd ongeneeslijk ziek.

Jan was zeer trots dat ook zijn kleinzoon het corsogevoel te pakken had gekregen waardoor hij zag dat het goed zat met de toekomst. Een week geleden heeft Jan zijn laatste ritje langs het dahliaveld en de tent gemaakt.

In Jan verliezen wij iemand met een groot buurtschap- en corsohart.


Agenda


Sponsors: