Nieuws-archief
Mar 12, 2009

Buurtgenoot Jan van Gils ontvangt koninklijke onderscheiding
Afgelopen maandag heeft onze buurtgenoot Jan van Gils uit handen van burgemeester Poppe, een koninklijke onderscheiding ontvangen vanwege zijn grote verdiensten voor de Zundertse gemeenschap.

Jan van Gils mag zich voortaan Lid in de Orde van Oranje-Nassau noemen.

Jan heeft zich verdienstelijk gemaakt als actief lid van vele verenigingen en organisaties. Al meer dan 50 jaar actief lid in de Kruisboogsport. Al bijna 30 jaar lid van het zangkoor St. Cecilia. Sinds 1994 bestuurslid van de Huurdersvereniging Zundert. 12 jaar lang lid van de Raad van Toezicht van de woningcorporatie Zorgvoorwonen. Al ettelijke jaren voorzitter van de senioren biljartvereniging D.O.F. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van zijn betrokkenheid en inzet.

Maar vooral kennen we Jan vanwege zijn grote inzet en activiteiten voor het Zundertse Bloemencorso, en meer in het bijzonder voor buurtschap Laer-Akkermolen.

Al ruim 60 jaren is Jan actief betrokken bij het Bloemencorso, eerst als bouwer en ook stuurman bij Buurtschap Stuivezand, later, vanaf 1961 als actief bouwer en buurtlid van Laer-Akkermolen.
Al het volgende jaar in 1962 werd Jan bestuurslid en heeft dit ruim 18 jaar gedaan tot 1990. Ook is Jan van Gils een 15-tal jaren afgevaardigde geweest voor Laer-Akkermolen in het toenmalige Oranjecomité.
Jan was vanaf het begin een actief bouwer en was, samen met Frans Roelands, de kartrekker bij de bouw van de wagens in de 60-er en vooral 70-er jaren. In deze periode was Laer-Akkermolen vrijwel continu aanwezig in de top 5 van het Bloemencorso.
De laatste tientallen jaren is Jan een actief lid van onze veldploeg. Tijdens het planten, hakken, plukken en rooien van de dahlia's laat Jan vrijwel nooit verstek gaan.

Kortom, alleen al voor zijn tomeloze inzet voor Laer-Akkermolen verdient Jan een lintje.

Namens Buurtschap Laer-Akkermolen, van harte gefeliciteerd met deze, meer dan verdiende, koninklijke onderscheiding.

Agenda


Sponsors: